Ройтерс До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от

...
Ройтерс
До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от
Коментари Харесай

До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от ваксината на Модерна

 Ройтерс До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от имунизацията на Moderna. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, съветник към Столичната община, в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Спроед експерта Европа евентуално ще одобри данните, показани в Съединени американски щати, съгласно които бустерната доза би трябвало да е в количество два пъти по-малко от първата и втората игла.

Проф, Кантарджиев сподели, че страната ни продължава да е на първо място по смъртност от ковид на милион души население в Европа. " В началото успяхме да реагираме доста добре на пандемията, само че по-късно другите отзиви разколебаха хората и в този момент сме в тази обстановка ", съобщи още той. И акцентира, че процентът на хората със приключен имунизационен цикъл у нас е доста невисок - 19.9%.

" По-добре е хората да имат вяра науката, а не да се убеждават, когато пострадат ", счита проф. Кантарджиев.

" В Западна Европа за всичко се желае документ. Трябва да взимаме образец от развитите страни ", съобщи Кантарджиев по отношение на ограниченията против разпространяването на вируса у нас.

На работата на здравното министрество под управлението на доктор Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев сложи оценка 3 с два минуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР